Valkoinen tee ja Teekukat
Valkoinen tee tuotetaan Kiinassa erityisesti lounais-rannikolla Fujianin provinssissa. Valkoiset teelaadut voidaan kerätä ainoastaan rajoitetun ajan alkukeväästä ja mieluiten suosiollisissa sääolosuhteissa. Valmistusprosessi pitää sisällään erittäin huolellisen poiminnan, jotta nuppuja ja lehtiä ei ruhjeltaisi, koska se voisi aiheuttaa hapettumista. Joskus poimijat käyttävät hansikkaita ja leikkaavat nuput irti pienillä saksilla. Tämä yhdistettynä aikaa vievään valmistusmetodiin, niin ei ole yllätys että tämä herkkä tee sijoittuu kaikkein harvinaisimpien teelaatujen joukkoon. Hidas näivettäminen ja kuivausprosessi taivasalla sekä lopulta sisätiloissa voi viedä 3-4 päivää.
Tee saa nimensä valkoisista tai hopeisista haivenista, jotka peittävät nuppuja kun ne kehittyvät. Valkoinen tee on yleensä valmistettu ainoastaan aukeamattomista nupusta, jotka poimitaan juuri ennen avautumsitaan. Hellävaraisen poiminnan jälkeen entsyymit poistetaan höyryttämällä. Joskus teetä muotoillaan käsin höyrytyksen jälkeen ja lopulta se kuivataan. Haudutettaessa valkoiset teet antavat hyvin vaalean samppanjanvärisen haudukkeen, jossa on erittäin kevyt, mieto, makea ja samettinen maku.
Teekukat eli artisaaniteet
Teekukat ovat hyväntuoksuisia ja aromaattisia teelaatuja, joiden valmistukseen voidaan käyttää ainoastaan laadultaan parhaat lehdet. Teen valmistus sisältää paljon käsityötä ja niitä valmistetaan vain rajoitettuja määriä. Teekukukat ovat puuvillalangalla pieneksi palloksi yhteen sidottuja teepensaan lehtiä sekä kukkia. Haudutettaessa pallo laajenee ja avautuu ikään kuin kukkivaksi kukaksi. Teekukat ovat maultaan yleensä aika mietoja, vaatien muutamia minuutteja ennen kuin ne alkavat välittää makuaan kuppiin. Niistä ei tule kitkerää juomaa pidemmälläkään haudutusajalla. Tyypillisesti nämä teet ovat peräisin Yunnan maakunnasta Kiinasta ja tavallisimmin teekukissä käytettävät kukat ovat: pallohäntä, krysanteemi, jasmiini, hibiskus sekä osmanthus-kukka.
Suosittelemme lasista haudutusastiaa, jotta voisit parhaiten seurata kukan aukeamista.
Paras haudutuslämpötila valkoiselle teelle on 75-85 °C ja haudutusaika 3-5minuuttia. Paras annostus teekukille on yksi kukka / kuppi. Teekukista voidaan hauduttaa teetä useamman kerran saman teehetken aikana.
Aloe & Mansikka -valkoinen tee
Leijuva lumihiutale -valkoinen tee
Mantra -valkoinen tee
Sitruuna-Inkivääri -valkoinen tee
Vadelmasorbetti -valkoinen tee
Näytetään tuotteet 1 - 9 (9 tuotteesta)