Mutteri- ja pressopannu
Mokkapannu, joka suomalaisittain tunnetaan yleisemmin mutteripannuna, on perinteinen italialainen kahvinkeitin. Mutteripannulla keitettävä kahvi on lähes verrattavissa espressoon. Toisin kuin suodatinkahvinkeittimessä - jossa vesi uuttaa kahvin ylhäältä alaspäin - mutteripannussa vesi annostellaan pannun alaosassa olevaan säiliöön, josta se liedellä lämmittäen höyrypaineen ansiosta puristuu jauhetun kahvin läpi pannun yläosaan.
Useimmiten mutteripannut on valmistettu alumiinista, jonka vuoksi niitä ei voi käyttää induktioliedellä. Mandragoran valikoimasta löytyy myös teräksisiä mutteripannuja, jotka soveltuvat induktioliedellä käytettäviksi.
Näin käytät mutteripannua:
- Täytä alaosan säiliö raikkaalla vedellä.
- Annostele jauhettu kahvi suodatinpesään ja pyyhkäise ylimääräiset kahvit kevyesti pois. Älä paina!
- Kierrä pannun yläosa tiukasti kiinni alaosaan varmistaen, että jengat osuvat kohdalleen.
- Lämmitä pannua keskilämmöllä niin kauan, kunnes vesi puristuu kahvin läpi yläosan säiliöön.
- Kun vesi on noussut kokonaan, kahvi on valmis tarjoiltavaksi.
Näytetään tuotteet 1 - 15 (15 tuotteesta)