Kahvimylly -pannut
Kahvin keittäminen onnistuu pannu- ja suodatinkeittämisen lisäksi useilla erilaisilla tavoilla. Esimerkiksi pour over -tekniikalla tai Aeropress-keittimellä, jotka vaativat keittäjältä hieman enemmän vaivannäköä, mutta palkitsee lopuksi täydellisesti uuttuneella kahvilla. Keittotekniikankin oppii nopeasti ja sen jälkeen paluu entiseen voi olla vaikeaa. Paras kahvi syntyy tietysti mahdollisimman tuoreesta ja juuri jauhetusta kahvista.
Pour over -menetelmällä valmistat kahvin suppilon avulla suoraan kuppiin tai vaihtoehtoisesti kannuun. Menetelmässä kuuma vesi kaadetaan pyörivin liikkein juuri jauhetun kahvin päälle. Lopputuloksen kannalta tärkeää on tekniikka eli oikea veden lämpötila ja kaatonopeus. Lisäksi vesi pitäisi saada kiertämään suppilossa, jotta se koskisi jokaiseen kahvin muruseen ja takaisi parhaimpien makujen pääsyn kuppiin.
Japanilaisen Harion V60 on jo lähes synonyymi pour over -suodattimelle, sillä se on erittäin suosittu suodatin kahviharrastajien keskuudessa. V60-suodatin saa nimensä sen V-kirjaimen muodosta sekä 60 asteen kulmasta. Lisäksi Harion suodattimen kierteiset urat ohjaavat veden kohti suodattimen keskiosaa ja helpottavat vettä kiertämään ympäri suppilon. Aeropress-keittimessä uuttamistyyli on samankaltainen. Ero on siinä, että Aeropressissä kahvi ja vesi uutetaan suppilon sijaan säiliössä, josta se sitten puristetaan suodatinpaperin läpi kuppiin.
Tutustu myös mutteri- ja pressopannuihin täällä.
Chemex 6 kuppia
Hario Buono kettle
Näytetään tuotteet 1 - 2 (2 tuotteesta)