Grana - valurautapannu 0,6 l

34,90€
9,00€/kk
Hinta voimassa vain verkkokaupassa.
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:

Grana -valurautaisessa teepannussa on kullanhohtoinen kohokuvio, ja se miellyttää sekä silmää että kättä tasapainoisen muotoilunsa ansiosta. Grana-pannu sopii hyvin esimerkiksi muiden kullanhohdolla värjättyjen valurauta-astioiden kanssa kuten Aare-astiat. Sisältää hyvänkokoisen siivilän, jossa teelehdet antavat erinoamisen haudukkeen.

Vetoisuus: 0,6 l.

Meidän valurautateepannumme tulevat Kiinasta. Niissä on sisäpuolella suojaava emalipinta, joten niitä suositellaan käytettävän vain teen hauduttamiseen. Emalipinta voi vahingoittua kovissa lämpötilan muutoksissa. Niitä ei saisi käytää paljaalla tulella. Kuitenkin varsinkin suurempia valurautapannuja voi käyttää liedellä matalalla lämpötilalla.

Miksi valita valurautapannu?
Valurautapannun suurimpiin etuihin kuuluu sen kestävyys. Oikealla huolenpidolla sen pitäisi kestää vuosikymmeniä. Epätasaisen pinnan ja paksuuden vuoksi panulla on hyvä lämmöneristävyys ja se pitää teen lämpimänä pitkään (jopa tunnin ajan).

Ruostuminen
Käytössä valurautapannuihin voi muodostua ruostetta kanteen tai nokkaan. Kun tällaisessa pannussa keitetään vettä, pieniä rautajäämiä saattaa irtoaa veteen. Kehossa ne neutralisoituvat vatsahappojen kanssa ja muodostavat rautaioneja imeytyäkseen kehoon. Tämä on vain hyväksi terveydellemme.

Jos ruostetta ilmestyy pannuun, ruosteen oranssia väriä voi tummentaa käärimällä käytettyjä teelehtiä puhdistusliinaan ja painelemallala sillä ruostuneita kohtia. Parhaan tuloksen saa kun pannu on vieä lämmin. Teen tanniinit reagoivat ruosteen kanssa ja asteittain tummentaa sitä.

Huomioittavaa
1. Ennen ensimmäistä käyttöä:
Pese pannu kunnolla kuumalla vedellä. Pannun ollessa vielä lämmin, kuivaa se sisältä ja ulkoa kuivalla pyyhkeellä. Jätä pannu tuulettumaan ilman kantta.

2. Käyttäessäsi valurautapannuasi huomiothan nämä:
Älä koskaan kuumenna paljaalla tulella.
Hellalla käytä vain matalalla lämpötilalla.
Ää käytä mikrossa.

3. Älä käytä pesuaineita puhdistaessasi valurautapannua, vain kuumaa vettä.

4. Älä jätä vettä tai teetä pannuun yön yli tai pitkiksi ajoiksi. Yritä puhdistaa ja kuivata pannu huoellisesti joka käytön jälkeen.

5. Varo ettei pannusi pääse kosketukseen suolan tai öljyn kanssa.

6. Jos pannusi tulee olemaan käyttämättömänä pitemmän aikaa, lämmitä pannua kuumalla vedellä. Poista vesi ja kuivaa pinta kun pannu on vielä lämmin, kääri sanomalehteen ja säilytä kuivassa paikassa.

7. Kun käytät pannua vain hauduttamiseen, kannattaa se ensin esilämmittää kuumalla vedellä ja kaataa vasta sitten keitetty teevesi pannuun. Näin tee pysyy kauemmin lämpimänä.